Четвер, 18.04.2024, 07:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Сайт Джуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Головна » 2017 » Лютий » 19 » Тиждень зарубіжної літератури
15:10
Тиждень зарубіжної літератури

ДжуринськаЗОШ І-ІІІ ступенів

Проведення тижня зарубіжної літератури

Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих, хто вдумливо читає,

І тих, хто любить мандрувати

Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури!

Мета проведення тижня:  розширювати уявлення учнів про предмет «Зарубіжна література», залучати школярів до найкращих досягнень світової літератури; зацікавити позакласними заходами з предмета; систематизувати знання із зарубіжної літератури, розвивати  пізнавальний інтерес, читацькі смаки та інтереси; виховувати  любов до читання, прищеплювати шанобливе ставлення та повагу до творчості зарубіжних письменників.

     Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні по-чуття. Головне — не залишити дитину байдужою, будити її думки і почуття, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками.
У ході позакласних заходів є унікальна  можливість  зацікавлювати дітей не лише програмовим матеріалом, але й надавати їм додаткову інформацію, сприяти формуванню в учнів уявлень про єдність світового літературного, культурного й цивілізаційного процесів. Під час проведення тижня зарубіжної літератури можна поєднувати різні види творчої та пошукової діяльності, роз-виваючи в такий спосіб художньо-естетичні смаки, дитячу винахідливість та кмітливість. Протягом нього діти отримають змогу торкнутися найвизначніших перлин світового літературного мистецтва.

        «Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без мистецьких перлин? Доводимо до відома: із сьогоднішнього дня в нашій школі – тиждень зарубіжної літератури». Таким оголошенням розпочався в Джуринській ЗОШ І-ІІІ ступенів вищезгаданий предметний тиждень, що проходив з 6.ІІ по 10.ІІ.2017 р. і був організований  вчителями зарубіжної літератури Квасницею О.Я. та Рібою М.А. Цікаві вікто-рини, конкурси, змагання, виставки дали змогу виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, розширили дитячий кругозір, відкрили нові літературні таємниці.

Понеділок

       У понеділок відбулося урочисте відкриття тижня  лінійкою «Наш Книгоград», де школярі 5-11 класів переконували в необхідності щоденної дружби із книгами як потрібної умови для формування сучасного інтелектуала.   

      Літературні афоризми – вислови на дверях навчальних кабінетів ще довго нагадуватимуть про велич думки зарубіжних мислителів і слугуватимуть благу школи!

      Конкурс кросвордів для 5-11 класів «Найрозумніший» проходив у атмосфері творчого пошуку та мотивації на успіх.                                                                   

Вівторок

    У вівторок учні 5-11 класів змагалися у конкурсі малюнків «Нащадки Аполлона», де презентували креативні ілюстрації до прочитаних у             І семестрі творів.

     

     А ще у літературній  грі  «Розумники й розумниці» зустрілися команди знавців  6-7 класів.

Організатори тижня запропонували їм ряд цікавих конкурсів, що дали змогу виявити їхні знання, проявити кмітливість та ерудицію. Перемогли в змаганні шестикласники, очолювані капітаном Кістяник Валею.

     

Середа

         У середу школа жила квестом «У пошуках перлин»,  якого з нетерпінням чекали  учні 6-8 класів. Швидкість, кмітливість, толерантність, наполегливість, азарт повністю заволоділи серцями юних. Найбільше «перлин» виявилося у скарбничці 7 класу. 

      Семикласниці Білявська Роксолана та Дядів Христина провели вікторину для  учнів 3-4 класів «Казка іде в гості». Скільки захоплення, радості та задоволення було в дитячих очах, коли за правильні відповіді вони отримували смайлики-наліпки, треба було бачити на власні очі!

 

        В інтелектуальній грі  «Vivat, інтелект!» старшокласникам були запропоновані тематичні блоки запитань, мережані інтелектуальними узорами із сузір’я перечитаних книг за час навчання у школі. Справжнім ерудитом проявила себе учениця 11 класу Стадник Уляна, команда якої і перемогла. Випускники довели, що читання художньої літератури збагачує інтелект і виручає у складних життєвих ситуаціях

    

Четвер

       Четвер продовжував шукати інтелектуалів у царині зарубіжної літератури. В ході  турніру для 8-9 класів «Знавці зарубіжної літератури» учні змагалися за право називатися найсильнішими у конкурсах  «Знайдіть пару», «Теоретичний бум»,  «Азбука Морзе», «Бібліотека навпаки». Фортуна усміхнулася команді 9 класу «Прометей».

    

     Конкурс літературних газет серед 5-11 класів «Ювіляри 2017» був присвячений письменникам і книгам, які цьогоріч святкували чи святкуватимуть свої іменини. Це і Мольєр (395-річчя) (9 кл), Льюїс Керолл (185 річчя) (5 кл), Чарльз Діккенс (205-річчя) (6 кл), «Старий і море»                  Е. Хемінгуея (11 кл),   «Маленький принц» А. де Сент-Екзюпері (8 кл), «Злочин і покарання» Ф. М Достоєвського (10 кл), «Айвенго» В. Скотта (7 кл). Це була справжня галерея світочів зарубіжної класики!

    

П'ятниця

      Завершальним акордом  предметного тижня став вернісаж «Сплетіння епох, культур, традицій» (6-11 класи). Літературна зустріч із митцями – представниками різних часових площин Езопом(6 кл), Омаром Хайямом (10 кл), Петраркою (8 кл), Шіллером (7 кл), Гейне       (9 кл), Анною Ахматовою (11 кл) була презентована проектами школярів: життєпис і читання творів.

              

Рушай вперед!Вагатися ж не слід -

Набудеш вражень, досвіду, культури!

Адже перед тобою дивний світ

ЇЇ Величності Літератури!

Переглядів: 1191 | Додав: dzhyrun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar