Четвер, 25.04.2024, 09:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Сайт Джуринської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Головна » 2017 » Лютий » 26 » 21 лютого – День рідної мови
13:12
21 лютого – День рідної мови

                                                           Мово! Тобі рости і не в'януть зроду,

                                                           Квітнуть у поемах і віршах,        

                                                           Бо в тобі — великого народу     

                                                           Ніжна і замріяна душа.

    Створена на світанку людської історії, мова живе і розвивається в народі. На земній кулі існує близько 3000 мов, і кожна з них має право на існування, на своє життя, бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю, народ у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

                                                                       

«Нас Єднає Мова!»  - саме під таким гаслом      21 лютого  2017 року, з нагоди Дня рідної  мови, в нашій школі відбулася мовознавча гра (ініціатор свята – вчитель української мови та літератури  Дрозда Н.І., ведуча конкурсу – педагог-організатор Паньків М.М.)

     Свято розпочалося Гімном українській мові (патріотичний відеоряд доповнював слова пісні).

Команди «Галичани» та «Мовознавці» вразили всіх присутніх своїми знаннями та креативністю. Учасники спробували свої сили у  конкурсах:                     «Візитка команди», «Редактор», «Умій звернутися», «Конкурс капітанів»,              «Витівки жартівника», «Нотослівний аукціон», «Добери риму»

   Групи підтримки кожної команди підготували тематичні малюнки та взяли участь у конкурсі «Бліц-тур», де також мали змогу продемонструвати свою ерудицію.

У конкурсі « Домашнє завдання» команди презентували  Україну для зарубіжного гостя, який приїхав на Євробачення. З уст школярів звучали патріотичні вірші та пісні. Родзинкою конкурсу стало представлення традиційних страв української кухні.

   Участь у мовознавчій грі дала можливість учням ще раз перевірити вміння застосовувати свої знання на практиці, відчути азарт змагань і радість перемоги.

Навіть солодкий приз, який отримали команди, доречно доповнював тематику заходу.

  Вітаємо всіх переможців та учасників з гарними результатами. Бажаємо їм не зупинятися на досягнутому!  Бо рідну мову треба шанувати, адже це мова батька та матері, це мова народу, мова серця.

Переглядів: 319 | Додав: dzhyrun | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar